«Σήμερα, ημέρα της επετείου της Εθνικής Αντίστασης και 73 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, δεν τιμούμε απλώς έναν χώρο μαρτυρίου, αλλά επιτελούμε ένα χρέος μνήμης δήλωσε από τον εμβληματικό χώρο Αντίστασης του Μπλόκου της Κοκκινιάς, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

«Χρέος μνήμης», συμπλήρωσε, «το οποίο στις σημερινές συνθήκες παίρνει τη μορφή οικουμενικής παρακαταθήκης του αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ιδανικά για τα οποία αψήφησαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν οι ήρωες της Κοκκινιάς πριν από 71 χρόνια. Επέλεξαν το θάνατο επιβεβαιώνοντας με τον πιο αδιάψευστο τρόπο τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου Ζαν Πολ Σαρτρ ότι “είμαστε οι επιλογές μας”».

Στο χώρο του μνημείου νωρίτερα η περιφερειάρχης και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν την εξιστόρηση των ηρωικών γεγονότων της μάχης και του Μπλόκου της Κοκκινιάς, που σημειώθηκαν το Μάρτη και τον Αύγουστο του 1944, από την υπεύθυνη του μνημείου Ειρήνη Ρηνιώτη, μαζί με το δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη και μαθητές της Β’ Λυκείου Νίκαιας. Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που εγκαινίασαν πρόσφατα ο δήμος και η Περιφέρεια Αττικής.

Την περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες : Πειραιά Γ. Γαβρίλης, Νήσων Π. Χατζηπέρος, Οικονομικών Χρ. Καραμάνος, Διοίκησης Ελ. Τασούλη, Έργων Β. Λάσκαρη καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Δύναμης Ζωής».