Νέα 24ωρη γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν».

Η ΓΣΕΕ εξαγγέλλει δε νέες κινητοποιήσεις στη συνέχεια, με δεδομένο, όπως τονίζει, το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.