Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται τα στοιχεία που περισυνέλεξαν από το σημείο της ισχυρής έκρηξης, έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των κτιρίων της περιοχής.

Οι δύο δράστες κινήθηκαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη, ωστόσο αξιωματικοί εκτιμούν ότι από τη μελέτη των βίντεο μπορούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα τόσο για τους δράστες, όσο και για το σχέδιο διαφυγής.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής  προσανατολίζονται σε τουλάχιστον δύο δράστες με πλούσιο «παλμαρέ» στην τοποθέτηση ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών και εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα που έχουν σχέσεις με έγκλειστους για τρομοκρατία. Σε αυτή την τρομοκρατική «εμπειρία» αποδίδουν και την εξαιρετική κατασκευή της βόμβας με ζελατοδυναμίτιδα σχεδόν ενάμισι κιλού και οικιακό ρολόι, η οποία μετά την έκρηξη δεν άφησε ίχνη πίσω της.

Παράλληλα με τις έρευνες στα στοιχεία, οι Αρχές περιμένουν την ανάληψη ευθύνης για να μπορέσουν να βγάλουν περαιτέρω συμπεράσματα, ενώ δεν αποκλείουν την εμφάνιση κάποιας νέας τρομοκρατικής ομάδας. Ωστόσο, εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι με κάποιο τρόπο θα υπάρχει διασύνδεση με «παλαίμαχους» του αντάρτικου πόλης και της ελληνικής τρομοκρατίας.

Επιπλέον, από την ανάληψη ευθύνης και τη γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδραστηριοποίηση και της καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πώλας Ρούπα.