Απόφαση αυστηρότερη από την πρόταση του εισαγγελέα εξέδωσαν πριν  λίγο ομόφωνα οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα τω γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού  για τους εννέα κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσίες των πυρήνων της Φωτιάς.

Το δικαστήριο αθώωσε από όλες τις κατηγορίες τους Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη.

Έκρινε ενόχους κατά περίπτωση τους Χάρη Χατζημιχελάκη, Παναγιώτη Μασούρα, Παναγιώτη Αργυρού, Γιώργο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Σε ό,τι αφορά τον Μανώλη Γιόσπα τον έκρινε ένοχο για δύο πράξεις που δεν συνδέονται όμως με την τρομοκρατική οργάνωση και με τρομοκρατικές πράξεις.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, δέχεται ότι οι εκρήξεις στην οικία της πρώην υπουργού Λούκας Κατσέλη, στη οικία του πρώην υφυπουργού Παν. Χηνοφώτη και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίες περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, έγιναν από άγνωστους δράστες.

Σε λίγο αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών ενώ η αυλαία της δίκης αναμένεται να πέσει αργά το μεσημέρι με την τελική ετυμηγορία των δικαστών για τους επτά κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.