Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που βρίσκονταν στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προπηλάκισαν και χτύπησαν το βουλευτή της ΝΔ, πριν προλάβουν τα ΜΑΤ να επέμβουν.

Ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το επεισόδιο… koumtsakos02 koumtsakos03 koumtsakos04 koumts01

koumts02 koumts03 koumts04

 

 

 

 

Κουμουτσάκος: Ξέρω ποιοι καθοδηγούν τους τραμπούκους

Τους υπαίτιους «φωτογράφισε» για την επίθεση που δέχτηκε στη συγκέντρωση των Ποντίων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στη Βουλή, μετά το επεισόδιο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δίχως να κατονομάζει ευθέως το κόμμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Επειδή ξέρω πρόσωπα, επειδή είδα και πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων».

«Και αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε και πυρά προς το Νίκο Φίλη:«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος -έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων- αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής ζήτησε συνολική καταδίκη για αυτά που έγιναν, αλλά, πρόσθεσε πως ο κ. υπουργός (εννοώντας τον Νίκο Φίλη) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως.

 Οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ

Με οργισμένο ύφος η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση κατά των βουλευτών Γ.Κουμουτσάκου και Μ. Βαρβιτσιώτη. «Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μ. Βαρβιτσιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντας ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Η ΝΔ επίσης καλεί την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση δείχνει το επικίνδυνο ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή».

Παράλληλα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές και κατά της ΝΔ για τις ευθύνες που έχει με το «επικίνδυνο ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει τις τελευταίες ημέρες».

«Κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τη ΝΔ να συνειδητοποιήσει ότι «φλερτ με την πατριδοκαπηλία δεν μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές».

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Για λάσπη και συκοφαντίες κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν σήμερα στο πλευρό των Ελλήνων Ποντίων ενάντια στην ανθελληνική κυβερνητική πολιτική. Η θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι ενόχλησε τα ανδρείκελα του μνημονιακού τόξου.

Ένας νέος κύκλος λάσπης και συκοφαντιών κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύθηκε από όλο το βρώμικο κύκλωμα κομμάτων και καναλιών. Η αφορμή δόθηκε από την επίθεση κατά Κουμουτσάκου, με την οποία η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία απολύτως σχέση και από την πρώτη στιγμή καταδίκασε.

Έτσι, τα φώτα της επικαιρότητας έφυγαν από το ανθελληνικό παραλήρημα του Φίλη και τη μνημονιακή λαίλαπα και στοχοποίησαν για χιλιοστή φορά την Χρυσή Αυγή, την μόνη δύναμη που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Πατρίδας.

Όσα ψέμματα όμως και να πουν, όση λάσπη και να ρίξουν στο Εθνικιστικό Κίνημα, όσες “χρυσαυγειάδες” και να στήσουν τα κανάλια της διαπλοκής, θα είμαστε πάντα πρωτοπόροι στον Αγώνα για μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.