Δωρεάν διαδικτυακά φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσφέρει φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποδεχόμενο δωρεά-χορηγία της εταιρείας «Αρνός Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες δημοτών και κατοίκων Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς και σε οικογένειες ανέργων και πολύτεκνες οικογένειες και αφορά τη σχολική περίοδο 2015-2016 (μέχρι 30-6-2016).

«Αποδέκτες του προγράμματος είναι τόσο μαθητές όσο και δάσκαλοι, καθώς παρέχονται λύσεις εκπαιδευτικές και υποστηρίζεται η οργάνωση του μαθήματος από τον δάσκαλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Κέντρου Online Education «Αρνός», Ιωάννης Κρόκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για την επιτυχία του προγράμματος κατά την περσινή πρώτη χρονιά λειτουργίας του, σύμφωνα με «μετρήσιμα μέσω της ιστοσελίδας στοιχεία». Πέρυσι 250 μαθητές επωφελήθηκαν των παροχών του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ.Κρόκος εκτιμά ότι φέτος θα είναι πολύ περισσότεροι.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Κέντρου «Αρνός» και με προσωπικούς κωδικούς, που κάθε δικαιούχος εξασφαλίζει έπειτα από έγκριση της σχετικής αίτησής του, του δίδεται ελεύθερη πρόσβαση, σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο, σε περισσότερα από 30.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video, που καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μεταξύ άλλων, παρέχονται μαθήματα σε βίντεο με θεωρία, μεθοδολογία, λυμένες ασκήσεις, καθοδήγηση, διαδραστικά τεστ αξιολόγησης και online διαγωνίσματα, προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο, ενώ γίνεται εβδομαδιαία ενημέρωση του γονέα-κηδεμόνα για την πορεία μελέτης και την πρόοδο του παιδιού του.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα του Δωρεάν Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα προσφέρεται και σε όλες τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και των γονέων τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους.

Επιπλέον, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Online Education «Αρνός» για την εξυπηρέτηση των φοιτητών του Α.Π.Θ. αλλά και συνολικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του ευρύτερου ακαδημαϊκού κοινού.