Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ επισημαίνεται, μεταξύ πολλών άλλων: «Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές».

«Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ, και τονίζει πως «επιχειρείται η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων».