Το στρατιωτικό φυλάκιο της γέφυρας στους Κήπους του Έβρου και τους Έλληνες σκοπούς στη γέφυρα των ελληνοτουρκικών συνόρων, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που παρακολούθησε στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Βίτσας αφού συνομίλησε με τους σκοπούς στη γέφυρα των Κήπων δήλωσε: «Είμαστε με εκείνους τους ανθρώπους, με εκείνα τα παιδιά του λαού μας τα οποία είναι στην πρώτη-πρώτη γραμμή και έχουνε και την καρδιά και ενσαρκώνουν, με τις δυσκολίες τους, με τα προβλήματά τους, μια πίστη και μια ελπίδα στο μέλλον. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου έχει καθήκον να βοηθήσει ώστε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να φτιάξουμε μια καινούρια Ελλάδα, να φτιάξουμε μια νέα κατάσταση δημιουργίας. Να ξέρετε ότι είναι κόσμημα για την Ελλάδα και πρέπει να φροντίσουμε όλο και περισσότερο για την κοινωνία του Έβρου, για το λαό του Έβρου που εκπροσωπεί και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Σε μια διαδικασία ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς, αλλά και σιγουριάς ότι δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω απ’ τα δίκαια και τα δικαιώματά μας».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρακολούθησε ένα πεντάλεπτο demo στο κέντρο εξομοιωτών αρμάτων LEO2 HEL, στα οποία εκπαιδεύονται και αυτή την περίοδο, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ, στο πλαίσιο της στρατιωτικής στρατηγικής συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Τον κ. Βίτσα συνόδευαν ο διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος.