Έναν νεκρό, μία τραυματία και μία αγνοούμενη  αφήνει πίσω της η πρώτη μέρα που χτύπησε το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνεχίζει και σήμερα, Παρασκευή, να σαρώνει τη χώρα. Πνίγηκαν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ηλεία και Αχαΐα.

Στο Καματερό η αστυνομία και η πυροσβεστική ειδοποιήθηκαν για την εξαφάνιση μίας γυναίκας και κινητοποιήθηκαν. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε στο ρέμα της Πικροδάφνης, όμως η ίδια δεν ήταν μέσα και η τύχη της αγνοείται.

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκρίτου, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Στους περισσότερους δρόμους της Αττικής επικρατούσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ βασικοί οδικοί άξονες, όπως η Χαμοστέρνας και η Φορμίωνος πλημμύρισαν, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του από Ι.Χ. ένας άνδρας 41 χρονών. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το ίδιο Ι.Χ. απεγκλωβίστηκε και η μητέρα του, 71 ετών, η οποία διακομίστηκε στο «Γ. Γεννηματάς».

Στην Πετρούπολη λαχτάρησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πήγε να παραλάβει τον εγγονό της από το σχολείο. Παρασύρθηκε από τα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση των περαστικών για να την απεγκλωβίσουν, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Στο Χαϊδάρι επίσης αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν οδηγοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 140 συνεργεία με 560 πυροσβέστες επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ

Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα και στην Ηλεία. Από την έντονη βροχή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και χωράφια στη Βάρδα Ηλείας, ενώ έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Εκτεταμένα προβλήματα προκλήθηκαν και σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.