Έξω από τα γραφεία της πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα διαμαρτυρήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία γυναικών του κινήματος «SOS Χαλκιδική» και επέδωσε επιστολή προς τον απερχόμενο πρέσβη του Καναδά στην στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ.

Οι γυναίκες του κινήματος ζητούν την απόσυρση της εταιρίας «Eldorado Gold Corporation» από την περιοχή και την ακύρωση της επένδυσης.

«Με την επένδυση που υποστηρίζετε, θέλετε να καταστρέψετε το βουνό μας, τον πνεύμονά μας. Για να βάλετε χρήματα στην τσέπη σας, με την εξόρυξη χρυσού-χαλκού, θα ρυπάνετε τον υδροφόρο ορίζοντα και τη μοναδική πηγή υδροδότησης της ΒΑ Χαλκιδικής. Θα ρυπάνετε τη θάλασσα και τη ζωή που υπάρχει σ’ αυτήν. Θα γεμίσετε τον καθαρό μας αέρα με βαρέα μέταλλα. Θα συμβάλλετε ώστε να υποβαθμιστεί η περιοχή και να αλλάξει ο χαρακτήρας της, από αγροτοκτηνοτροφική και τουριστική σε περιοχή βαριάς βιομηχανίας» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.

«Ο αγώνας μας ενάντια στα συμφέροντα βρήκε συμμάχους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Εκτός βέβαια από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση.