Έως και σήμερα 3.301 είναι οι συνολικές προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί  στη Β/θμια Εκπαίδευση συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων σε Εκκλησιαστικά και Σιβιτανίδειο οι οποίες και πραγματοποιούνται μέσω του πίνακα αναπληρωτών όπως και οι προσλήψεις για τα υπόλοιπα σχολεία.

Όσον αφορά τις πιστώσεις που έχουν απομείνει αυτές είναι περίπου 600 δεκάμηνες πιστώσεις μέσω ΠΔΕ και κρατικού προϋπολογισμού. Οι εν λόγω πιστώσεις μπορούν να δώσουν 670 περίπου προσλήψεις. Μέσω ΕΣΠΑ για την Ειδική Εκπαίδευση έχουν απομείνει 268 προσλήψεις για την Εξατομικευμένη και 514 για την Εξειδικευμένη Στήριξη.

pinakas

Όσον αφορά το υπόλοιπο των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και του ΠΔΕ θα αναφέρουμε ότι μέσω κρατικού είχαν δοθεί όπως έχει γράψει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ  κ. Κορδής 1.300 δεκάμηνες πιστώσεις για τη Β/θμια.

Ο κρατικός προϋπολογισμός

Μέσω του κρατικού  – ΓΛΚ και άδειες άνευ αποδοχών εγκριτικές αποφάσεις 10/9 και 16/9 – έχουν γίνει οι προσλήψεις της Α φάσης της Γενικής Εκπαίδευσης, των Εκκλησιαστικών, Μουσικά Σχολείων και των Πειραματικών.  Οι συνολικοί ανθρωπομήνες οι οποίοι αξιοποιήθηκαν είναι 9.907 και έχουν απομείνει από τις 13.000, 3093 ανθρωπομήνες που με μέσο όρο απασχόλησης τους 9 μήνες μπορούν να δώσουν 344 προσλήψεις.

pinakas2

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δόθηκαν στη Β/θμια συνολικά 15.570 ανθρωπομήνες ήτοι 1.570 δεκάμηνες πιστώσεις.  Μέσω του εν λόγω προγράμματος  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση και η Β φάση των προσλήψεων στη Γενική Εκπαίδευση. Συνολικά έχουν απομείνει 3052 ανθρωπομήνες που μπορούν να δώσουν 339 προσλήψεις με μέσο όρο απασχόλησης τους 9 μήνες.

pinakas3

Πόσες προσλήψεις μπορούν να γίνουν στη Β/θμια

Δεδομένου ότι έχουν απομείνει 600 περίπου δεκάμηνες πιστώσεις που μπορούν να δώσουν  680-730 προσλήψεις, ανάλογα με το αν ο μέσος όρος προσλήψεων είναι 9-8,5 μήνες εξάγουμε το συμπέρασμα ότι μαζί με το ΕΣΠΑ μπορούν να πραγματοποιηθούν περίπου 1.500 προσλήψεις.

pinakas4pinakss5Καλόγηρος Βασίλειος