Στην πόλη της Χίου θα βρεθούν το διήμερο 15 – 16 Οκτωβρίου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι φορείς του για να καλύψουν ανάγκες ή ελλείψεις που παρουσιάζονται στις τοπικές κοινωνίες και οι οποίες δυσχεραίνουν το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης αλλά και των Δήμων. Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα θα γίνουν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Η δράση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της 100% ελληνικής εταιρίας ΜΕΓΑ και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 10:00 – 14:00, δωρεάν τεστ μνήμης (για άτομα άνω των 60 ετών), στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικά Ασθενών της «Αποστολής», 18:30 – 20:30, ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο.

Με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» και οι φορείς του, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοντά στους Ακρίτες», επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές με στόχο την ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας και την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη τα οποία έχει ανάγκη η κάθε κοινότητα, συνεργαζόμενοι με τις κατά τόπους Μητροπόλεις και τους Δήμους.