Με στάση εργασίας αύριο και 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα αντιδρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους, οι οποίοι δικάζονται για «παραβίαση δικαστικής απόφασης» και «συμμετοχή σε παράνομη απεργία».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των δυο ιδρυμάτων απεργούν την ημέρα της δίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Η δικαστική δίωξη αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι διοικητικοί υπάλληλοι το τελευταίο τρίμηνο του 2013 με αφορμή το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και σήμερα με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Παιδείας, εκφράζει τη συμπαράστασή του «στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική δικαιοσύνη και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρεί τη δικαστική δίωξη των κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων καταχρηστική».

«Το κατηγορητήριο είναι έωλο, πρόκειται ξεκάθαρα για συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη. Ο σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» ανέφερε από την πλευρά της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντίνα Σπυροπούλου, υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών που δικάζεται τη Δευτέρα.

Από τους 14 υπαλλήλους, οι οκτώ είναι μέλη γενικών συνελεύσεων του ΕΚΠΑ και οι υπόλοιποι έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ.