Εκπρόσωποι του προγράμματος «We care», βρέθηκαν σήμερα κοντά στα 350 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 1 έως 16 ετών, που φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, για παροχή ιατρικής βοήθειας.

Το «We care» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και εφαρμόζεται με τη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αποστολής του προγράμματος «We care» πραγματοποιήθηκαν 110 εμβολιασμοί και δόθηκε ιατρική βοήθεια σε 190 παιδιά προσφύγων, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Το Πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά από την εξέταση, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα σε συνεννόηση με τους δήμους θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί από την UNESCΟ ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες, και να προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.