Στο μικροσκόπιο τέθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, τα νέα δεδομένα, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, που έχουν δημιουργηθεί και τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστούν οι «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας», από εκπροσώπους 8 δήμων της χώρας.

Η σύμπραξη, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, ως προσπάθεια των δήμων της κεντρικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Δήμο Τρικκαίων, για την υλοποίηση έργων ψηφιακής τεχνολογίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με εισήγηση για την κατάσταση σε επίπεδο ολοκληρωμένων ή υπό εξέλιξη έργων, καθώς και με τον οικονομικό απολογισμό. Από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, τέθηκαν ερωτήματα για όλα τα ζητήματα που αφορούν σε παλαιότερες εκκρεμότητες, για τις πιθανότητες συνέχισης της σύμπραξης, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί το επίπεδο των σχέσεων με τα κοινοτικά προγράμματα κ.ά.

Η πρώτη αυτή συνάντηση, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, είχε και χαρακτήρα ενημέρωσης, η οποία θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Και αυτό, όπως γίνεται γνωστό, αφού συζητηθούν ειδικότερα θέματα οικονομικής φύσης και τεχνικής συνδρομής, θα απευθυνθεί νέα πρόσκληση προς όλους τους εταίρους, προκειμένου στα τέλη Οκτωβρίου να γίνει η ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η σύμπραξη. Στο πλαίσιο της εκπροσώπησης και της διοίκησης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί νέο ΔΣ, καθώς πρόεδρος παρέμενε ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Στην προεδρία πλέον θα βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με μέλη του ΔΣ τους σημάρχους των άλλων πόλεων, ενώ το ΔΣ θα συμπληρωθεί από στελέχη της εταιρείας.