Τέλη της εβδομάδας, αρχές της επόμενης αναμένονται οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης για τη Β/θμια σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.  Έχουν ζητηθεί τα κενά και από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα οποία και θα πρέπει να γνωστοποιηθούν έως την Πέμπτη.

Για την Ειδική Αγωγή οι προσλήψεις ενδεχομένως να ανακοινωθούν Τρίτη-Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας επεξεργάζονται τις ενστάσεις ώστε να ανακοινώσουν τους οριστικούς πίνακες.

Πληροφορίες για τις επικείμενες προσλήψεις έχουν δώσει ο οι αιρετοί σε ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ αντίστοιχα κκ Κορδής Νεκτάριος και Παληγιάννης Βασίλειος.

Ο κ. Παληγιάννης αναφέρει σε ενημερωτικό του πως μετά την ανάρτηση των  οριστικών πινάκων θα γίνει η α’ φάση ειδικής αγωγής, η οποία περιλαμβάνει 1111 πιστώσεις για τα ειδικά σχολεία (συνολικά) και 1080 πιστώσεις για την παράλληλη( το 50%των συνολικών πιστώσεων που ανέρχονται σε 2161 για την παράλληλη. Οι υπόλοιπες πιστώσεις, για την παράλληλη, θα δοθούν 1/11 και 1/12).

Ο κ. Κορδής με τη σειρά του είχαν αναφέρει σε ενημερωτικό προ μερικών ημερών πως για την υλοποίηση Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν  514 προσλήψεις συνολικά στη Δευτεροβάθμια (260 σε Α΄ Φάση) ενώ για το Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών  με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν  1023 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια (819 σε Α΄ Φάση) .

Σημειώνουμε ότι οι  παραπάνω προσλήψεις είναι μέσω ΕΣΠΑ για το οποίο υπάρχει προγραμματισμός προσλήψεων για όλη τη σχολική χρονιά.  Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα αξιοποιηθεί το ΠΔΕ και ο κρατικός για προσλήψεις οπότε και ο αριθμός των προσλήψεων θα αυξηθεί.

Καλόγηρος Βασίλειος