Για ακόμη μια φορά αλλάζει ονομασία το υπουργείο Παιδείας καθώς διαχωρίζεται από αυτό του Πολιτισμού και πλέον φέρει την ονομασία Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Από το 1833 που ιδρύθηκε για πρώτη φορά υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα, που τότε έφερε την ονομασία Γραμματεία επί των Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαιδεύσεως (Ο όρος Υπουργείο καθιερώθηκε νοµοθετικά µε το νόµο ΛΓ΄ της 3/7ης Ιουνίου 1846 «Περί διοργανισµού των Υπουργείων»)  μέχρι και σήμερα το Υπουργείο έχει αλλάξει οκτώ φορές ονομασία όπως αναφέρεται και στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Φυσικά η μετονομασία του υπουργείου θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ καθώς θα πρέπει ενδεχομένως να τυπωθούν νέα λογότυπα του Υπουργείου και άλλων φορέων που εποπτεύει ενώ αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις σφραγίδες κ.α

Σε απόφαση των προηγούμενων μηνών αναφέρονταν ότι εγκρίνεται η  δέσμευση πίστωσης ύψους 5.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Φ. 19-110 Κ.Α.Ε. 1699, οικονομικού έτους 2015, του Υ.ΠΑΙ.Θ., για την πληρωμή δαπάνης για την προμήθεια σφραγίδων λόγω αλλαγής της ονομασίας του Υπουργείου.