Υψηλών απαιτήσεων χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα της νέας σεζόν του Μεγάρου Μουσικής καθώς, παρά τις δυσκολίες των ημερών λόγω της οικονομικής κρίσης, κάνει «άνοιγμα» και στην περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, η νέα σεζόν περιλαμβάνει συναυλίες στον Παρνασσό όπως είναι η «Καμεράτα», εκδηλώσεις στα Αρχαία Ωδεία της Μαρώνειας, στην Κω και τη Μεσσηνία ενώ φιλοξενεί σημαντικούς καλλιτέχνες όπως είναι ο Πίτερ Μπρουκ και η μοναδική Μάρθα Άργκεριχ.

Προχωράει σε ανανέωση συνεργασιών με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, όπως είναι το Θέατρο του Μιλάνου, το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης αλλά και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Κορυφαίες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης αλλά και η Κοντσερτχεμπάου του Άμστερνταμ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Μεγάρου, ενώ θα προβληθούν ταινίες του βωβού κινηματογράφου: «Τα μυστήρια ενός κουρέα» και «Άνθρωποι την Κυριακή» που θα τις συνοδεύει ζωντανή μουσική του Μηνά Αλεξιάδη.

Τέλος σειρά συναυλιών θα πραγματοποιηθούν με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Οδυσσέα Ελύτη και του συνθέτη Ιάνη Ξενάκη. Αφιερώματα του ελληνικού τραγουδιού θα γίνουν για τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Μίμη Πλέσσα, ενώ ο Θάνος Μικρούτσικος θα ταξιδέψει τον κόσμο με το «Σταυρό του Νότου».

Αξιοσημείωτη είναι η δήλωση που παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίκος Τσούχλος, στον «Ε.Τ.» τονίζοντας, πως παρά τις δυσκολίες, ο κόσμος έχει ανάγκη τις τέχνες και ιδιαίτερα τις παραστάσεις