Τα δυσβάσταχτα χρέη, οι δικαστικές διαμάχες, οι αγωγές και οι επαναλαμβανόμενοι πλειστηριασμοί διαμορφώνουν πλέον την καθημερινότητα της άλλοτε πρώτης κυρίας της χώρας, Δήμητρας Λιάνης-Παπανδρέου.

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, οι κάλπες της χάρισαν μια… παράταση από τις απαιτήσεις που εγείρουν δικαστικώς εναντίον της αρκετοί από τους πιστωτές της. Όπως αναφέρεται στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου δεν αναστάτωσε τις προηγούμενες μέρες μόνο το προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τον Αντρέα Παπανδρέου. Την Τετάρτη θα εκδικαζόταν στο Πρωτοδικείο αγωγή της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων για καταβολή μισθωμάτων που φέρεται να οφείλει η ίδια.

Η οφειλή ανέρχεται περίπου στα 26.000 ευρώ και αφορά σε ενοίκια τα οποία δεν μπόρεσε να καταβάλει την περίοδο που κατοικούσε σε ένα από τα ακίνητα της Ένωσης η κυρία Λιάνη. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες διακανονισμού δεν έγινε εφικτό να διευθετηθεί το ζήτημα, που «σέρνεται» στα δικαστήρια αρκετά χρόνια.

Πηγή του κακού για τα χρέη της τελευταίας συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι άλλη από την περιβόητη βίλα της οδού Αγράμπελης, που αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν Ιανουάριος του 2007 όταν η Δήμητρα Λιάνη αποφάσισε να δώσει την βίλα αντιπαροχή. Πριν από οκτώ χρόνια ξεκίνησε η κατεδάφιση για να ανεγερθεί συγκρότημα έξι μεζονετών 320 τετραγωνικών μέτρων η καθεμιά.  Όμως η Δήμητρα Λιάνη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού δεν μπορούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις της που αφορούσαν κυρίως τη συντήρηση των τριών μεζονετών που παρέμεναν απούλητες ή ανοίκιαστες.

«Υπήρξαν δάνεια από τράπεζες για την αποπεράτωση του συγκροτήματος με τις μεζονέτες, αλλά και υποχρεώσεις, όπως η Εφορία. Παλεύω να βρω άκρη και τη δύναμη να μείνω δυνατή» είχε πει σε κάποια από τις συνεντεύξεις της.