Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην οικογένεια του ασθενή που έφυγε από τη ζωή έπειτα από φακελάκι που του ζήτησε ο γιατρός προκειμένου να τον χειρουργήσει, απειλώντας τον με αναβολή της επέμβασης. Τελικά, ο ασθενής κατέληξε, έπειτα από τετραπλό bypass που υπεβλήθη, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του γιατρού.

«Να τον χαίρεται ο κ. Κατρούγκαλος το νόμο αυτόν που έβγαλε. Αν ο κ. Κατρούγκαλος είχε το παιδί του και του είχε συμβεί αυτό, θα τον έβγαζε αυτόν το νόμο;», λέει ο ανιψιός του 66χρονος άτυχου άντρα.

Ο66χρονος ασθενής βίωνε επί 18 ημέρες τον εκβιασμό από καρδιοχειρουργό που ζητούσε επιτακτικά φακελάκι 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργούσε!

Ο γιατρός του Ευαγγελισμού, μετά τη σύλληψη τού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και το θάνατο του ασθενούς, τέθηκε σε αργία. Από την περασμένη Τρίτη όμως και κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου επέστρεψε στα καθήκοντά του. Ο νέος πειθαρχικός κώδικας που θέσπισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιτρέπει την επιστροφή του γιατρού από τη στιγμή που η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, μετά από 1 χρόνο.