Τη ζωή του έχασε ένας 27χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας. Ο άτυχος νέο πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού σε μονάδα επεξεργασίας του εργοστασίου μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Σταύρος Κασίσογλου, επισήμανε ότι ο άτυχος νέος συμμετείχε σε ομάδα που καθάριζε ένα σιλό, ώστε αυτό να αδειάσει για να έρθει η καινούργια παραγωγή, όταν ένα «πετσωμένο» κομμάτι ζάχαρης αποκολλήθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε πάνω του καταπλακώνοντάς τον.

«Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αμέσως ο γιατρός εργασίας, ο οποίος όμως απλώς διαπίστωσε τον θάνατο του νέου» σημείωσε ο κ.Κασίσογλου, σύμφωνα με τον οποίο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας στον χώρο.

Ο άτυχος 27χρονος δεν ανήκε -κατά τον κ. Κασίσογλου- στο μόνιμο προσωπικό της ΕΒΖ αλλά στο σωματείο φορτοεκφορτωτών. Κατά τον κ. Κασίσογλου, η αποκόλληση του κομματιού προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτοί οι όγκοι ζάχαρης είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν. «Χρησιμοποιούμε σφυρί για να τους ξεκολλήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.