Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησαν 4.135 ελέγχους και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 837.

Οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Δ.Ε. και Σ.Δ.Ο.Ε.) συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και την προηγούμενη εβδομάδα σε τουριστικές και άλλες περιοχές.

Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για ελέγχους του Υπουργείου, που ενισχύεται και προσαρμόζεται καθημερινά, στο διάστημα αυτό διεξήχθησαν 4.135 έλεγχοι σε 4.118 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 837. Στους ελέγχους συμμετείχαν 1.578 ελεγκτές.

Από τις Δ.Ο.Υ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 2.550 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 2.873 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 357. Στους ελέγχους αυτούς συμμετείχαν 660 υπάλληλοι. Από τους ελέγχους αυτούς οι 1.259 πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες, οι 546 τις απογευματινές και οι 745 τις νυχτερινές.

Οι έλεγχοι αυτής της εβδομάδας κάλυψαν κατά 51% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και κατά 32% εμπορικές επιχειρήσεις ενώ το 91% αφορούσαν την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου και η μεγαλύτερη παραβατικότητα διαπιστώθηκε στους ελέγχους που διεξήχθησαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες καθώς και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σε έλεγχο που διενήργησαν, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε παραλιακή ξενοδοχειακή μονάδα του νομού Πιερίας, διαπιστώθηκε, μετά από αντιπαραβολή του κατασχεθέντος ανεπίσημου βιβλίου κίνησης πελατών με τα εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία (Τ.Π.Υ. και Α.Π.Υ.), η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για χρονική περίοδο 104 ημερών σε 1.270 διανυκτερεύσεις, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε 350 – 400 παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

Σε έλεγχο που διενήργησαν, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε υπαίθρια εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν διακριτικής παρακολούθησης στο χώρο της εκδήλωσης, στον οποίο υπήρχαν τρεις (3) Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές(Φ.Τ.Μ.) που δεν εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία, διαπίστωσαν τη μη έκδοση αποδείξεων σε τριακόσιες πενήντα (350) περιπτώσεις πελατών.