Τις σχολικές τσάντες παιδιών, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, «γεμίζει» και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

H δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» υλοποιείται στα Χανιά για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ η επιλογή των παιδιών θα γίνει με απόλυτη διακριτικότητα και με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Όπως έκανε γνωστό, κατά την παρουσίαση της δράσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Τάκης Ζερβουδάκης, η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνεται από τις 8 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, τις πρωινές ώρες, στα γραφεία του Συλλόγου στο κέντρο της πόλης των Χανίων. «Θέλουμε όλα τα παιδιά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να αισθάνονται το ίδιο» τόνισε ο κ. Ζερβουδάκης.

Η διανομή των σχολικών ειδών θα γίνει με τη συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, όπως έκανε γνωστό το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, Μιχάλης Λαγουδάκης. «Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στην πόλη και στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στην πόλη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι σχολικά είδη πήραν πέρυσι περίπου 500 παιδιά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Σοφία Μαλανδράκη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. «Τα προβλήματα είναι πολλά. Εμείς δεν θέλουμε να παγώσει από το πρώτο κουδούνι το χαμόγελο των παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, το μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, Αθανάσιος Σακελλαρίδης, υποστήριξε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Φινλανδία, τα σχολικά είδη δίνονται δωρεάν σε όλους τους μαθητές.