Με έγγραφό  προς το Υπουργείο Παιδείας,  το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά να παραδοθούν οι αίθουσες των σχολείων το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις δημοτικές αρχές, που θα μεριμνήσουν σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες, κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κλπ), το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω ψηφοφόρους να ασκήσουν απρόσκοπτα το συνταγματικό κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα. Οι αίθουσες των διδακτηρίων, που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας θα παραδοθούν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 21ης Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας (κάλπες, παραβάν κλπ) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν την ψηφοφορία.

Καλόγηρος Βασίλειος