Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί και αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών προσωρινή λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, στις περιοχές της χώρας, όπου δεν υπήρξαν ανάδοχοι μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, που διενεργήθηκαν.

«Πιστεύουμε, ότι με τη λύση αυτή, δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, γνωστοποιώντας ότι η ΠΝΠ, θα προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2016, των συμβάσεων εκτέλεσης μαθητικών δρομολογίων, που έληξαν στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα για διενέργεια διαγωνισμών με διαπραγμάτευση και χωρίς ηλεκτρονική διαδικασία. Πρόβλημα δεν υφίσταται για τους αναδόχους, που αναδείχθηκαν από τους διεθνείς διαγωνισμούς.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ.Παπάς διευκρίνισε ότι η ΠΝΠ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αφορά ποσοστό περί το 50% των δρομολογίων, που παρέμειναν αδιάθετα μετά τον διεθνή διαγωνισμό.

Στις περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς, όπου τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούσαν τα ΚΤΕΛ, η ΠΝΠ αναμένεται να δώσει λύση με την παράταση των συμβάσεων.

Λιγότερα είναι τα κενά στα δρομολόγια που θα πρέπει να καλυφθούν στις περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Πιερίας και Χαλκιδικής, όπου σε ποσοστό 90% αναδείχθηκαν ανάδοχοι του μεταφορικού έργου από τους διαγωνισμούς.