Συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη αύριο το απόγευμα στις 6 προγραμματίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο συλλαλητήριο θα δώσει το «παρών» και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις.

Στη σημερινή συνέντευξη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος εξαπέλυσε επίθεση στη ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι η χθεσινή της συνέντευξη ήταν η φωνή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΜΕ στοχεύει στην οργανωμένη απάντηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που αναμένονται αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα δύο μνημόνια, στηρίζονται στη βασική ανάγκη του κεφαλαίου να φτάσει την τιμή της εργατικής δύναμης στο κατώτατο σημείο ως όρο για την ανάκαμψη από την καπιταλιστική κρίση.

«Στη σημερινή συνέντευξη παρουσιάζουμε το δικό μας πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν έχει σχέση με τα ψίχουλα που έταζε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα και αυτά ποτέ δεν ήρθαν στη ζωή», σχολίασε και τόνισε ότι σκοπός του προγράμματος είναι να ενώσει όλη την εργατική τάξη της χώρας σε μια σύγκρουση με τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Στόχος μας είναι η μαζική, πανεργατική, πανελλαδική απεργιακή απάντηση από όλους τους κλάδους, όταν η κυβέρνηση θα θελήσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου φέρνοντας τα προαπαιτούμενα», είπε ο κ. Πέρρος και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «αξιοποιώντας όλες τις μορφές τους: συλλαλητήρια, πορείες, ως και πανελλαδική συγκέντρωση».

Κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο απηύθυναν, επίσης, εκπρόσωποι της ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της ΠΑΣΕΒΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.