Ευθύνες στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» επιρρίπτει ο Δήμος Αριστοτέλη σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι «η εργοδότρια εταιρεία, στη λογική του “όλα ή τίποτα”, θέτει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων της, χωρίς να έχει κατά Νόμο δικαίωμα, παρόλο που δεν ανακλήθηκε το σύνολο των αδειών της».

Ο δήμος κάνει λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανασφάλειας των εργαζομένων και από πολιτικούς και καλεί τους εργαζόμενους μαζί με το δήμο σε διεκδίκηση απέναντι στην εταιρεία, απαιτώντας την εφαρμογή των εργασιακών νόμων, αλλά και των περιβαλλοντικών όρων, που διασφαλίζουν το μέλλον των επενδύσεων. Παράλληλα εκφράζει την πρόθεση να επιδιώξει την επίλυση του ζητήματος της περιοχής «με θεσμικές παρεμβάσεις, μέσα από τις δομές της συντεταγμένης Πολιτείας, με διάλογο, χωρίς ΜΑΤ και μηνυτήριες αναφορές προς κάθε κατεύθυνση».

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή υπενθυμίζει τη θέση της κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, γιατί, όπως εκτιμά, θα μετέτρεπε το σύνολο της περιοχής σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο, αλλά και την οικονομία της περιοχής. Ωστόσο δηλώνει ότι αποδέχεται την παραδοσιακά υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα, με συνεχείς περιβαλλοντικούς ελέγχους και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.