Μία ακόμη εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας Cyber Alert, σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι χρήστης του διαδικτύου, που κατέχει προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε διαδικτυακή ανάρτηση, εκφράζοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, διεξάγοντας ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική ψηφιακή έρευνα για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η γεωγραφική θέση του ατόμου, που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως διαπιστώθηκε, στην επίμαχη ανάρτηση είχε προβεί ημεδαπή γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Για την προτιθέμενη αυτόχειρα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και κατόπιν εντολής του, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομειακό ίδρυμα. Το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.