Εφαρμόζοντας στην πράξη το φετινό μήνυμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Στην κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη», το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ προχώρησε την Κυριακή 26 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών) στην ανάπλαση της παιδικής χαράς στο πάρκο των Αργοναυτών.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν αφενός η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για τα ζητήματα της χρήσης ουσιών και αφετέρου η επισήμανση και η παρότρυνση προς τους πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά στις δυσκολίες και τη συνολική απαξίωση, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, να έρθουμε κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να συν-διαμορφώσουμε το περιβάλλον μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας.

Τα μέσα και τα υλικά που επιστρατεύτηκαν για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας ήταν απλά: η θετική και έμπρακτη ανταπόκριση του Δήμου, παραχωρώντας το χώρο, προσωπικό και υλικά, η επιμονή και η προσωπική εργασία των μελών, των γονιών, του προσωπικού και των εθελοντών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και η εθελοντική συμμετοχή τεσσάρων καλλιτεχνών του Βόλου, οι οποίοι με το μεράκι, την τεχνική τους αλλά και την «παιδικότητά» τους, έβαλαν τις πινελιές τους στο χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν μια αλλιώτικη και πιο πολύχρωμη παιδική χαρά για τα παιδιά και τους γονείς του Βόλου: μπήκε καινούρια άμμος, προστέθηκε μια παιδική κούνια, μπήκαν καλαθάκια για τα σκουπίδια, φτιάχτηκε η βρύση. Μπήκε ταυτόχρονα όμως και πολύ φως και χρώμα: βάφτηκαν οι κούνιες και το περιβάλλον τοιχίο που ορίζει το χώρο. Τα 6 παγκάκια του χώρου αναδείχτηκαν και τώρα οι περαστικοί μπορούν να ξεκουράζονται πάνω σε μία…. αγελάδα, να θαυμάζουν τον βυθό της θάλασσας και το ουράνιο τόξο, να μοιράζονται το κάθισμα με τις μέλισσες και να χαλαρώνουν στο λιβάδι με τον ήλιο, παίζοντας με τη γάτα και τον ποντικό! Ταυτόχρονα μπορούν να ξεκουράζουν το βλέμμα τους πάνω στη βρύση, όπου μαζί βάτραχοι και πεταλούδες, μέλισσες και ζουζούνια πετούν ελεύθερα.

Ήταν μία κίνηση συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, συνεχίζοντας την ενεργό δραστηριοποίησή του στον τομέα του εθελοντισμού, και φιλοδοξώντας να την επαναλάβει σύντομα και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ευχαριστεί ολόθερμα την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων για την αποδοχή της πρότασης και την ενεργό συμμετοχή τους στην ανάπλαση, καθώς και το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ για τη συνολική υποστήριξη στην υλοποίησή της.

Ταυτόχρονα απευθύνει ολόθερμες ευχαριστίες προς το Νίκο Ποδιά, την Κλειώ Παπαϊωάννου, τη Νεκταρία Γιακμογλίδου και τη Βιβή Νικολάου, για τη συμπαράσταση (για μια ακόμη χρονιά), την ενέργεια και τα έργα που δημιούργησαν στο χώρο.

πηγή: MyCityNet.gr