Η δημιουργικότητα και το ενδιαφέρον, των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου των Αγγελιανών στον ορεινό Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ήταν ικανά ώστε να δημιουργηθεί το πρώτο κυκλοφοριακό πάρκο στο νομό, με στόχο την εκπαίδευση των μικρών μαθητών της ευρύτερης περιοχής για σωστή και ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Σε έκταση 300 τ.μ έχει αναπτυχθεί μία μικρογραφία ενός κυκλοφοριακού περιβάλλοντος, με σήματα οδικής κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, δρόμους διπλής κατεύθυνσης, στάση λεωφορείου, στάθμευση για άτομα με ειδικές ανάγκες, ποδηλατόδρομο και εγκατάσταση για φανάρι ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Στόχος των εκπαιδευτικών είναι μεταξύ άλλων, να αλλάξει η αγωγή των μαθητών σχετικά με τη σχέση τους με τα τροχοφόρα οχήματα, δεδομένου πως στο ορεινό Μυλοπόταμο τα παιδιά από πολύ νωρίς ηλικιακά, κάθονται στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου ή οδηγούν μοτοσικλέτες.

Την πρωτοβουλία κατασκευής του κυκλοφοριακού πάρκου η οποία ήταν έμπνευση των εκπαιδευτικών στα Αγγελιανά, αγκαλιάστηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς δεδομένου πως στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα μπορούν να συμμετέχουν σε ενημερωτικά προγράμματα μαθητές από όλο το νομό Ρεθύμνου και μάλιστα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα όμως επιθυμία όσων συνετέλεσαν στη δημιουργία του πάρκου είναι να αναδειχθεί και η άλλη όψη μιας ορεινής Περιοχής όπως του Μυλοπόταμου για την οποία αρκετές φορές έχουν υπάρξει τα ερεθίσματα ώστε να απασχολήσει τη δημοσιότητα, αλλά και να έχει δημιουργηθεί ένας αρνητικός μύθος με ότι αυτό συνεπάγεται για κατοίκους και κυρίως για τα παιδιά της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκο Δασκαλάκη, παρά τις όποιες δυσκολίες για τη δημιουργία του πάρκου, φαίνεται πως ξεκινάει η αναβάθμιση της περιοχής με έργα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον άνθρωπο και κυρίως στα παιδιά και μάλιστα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Όπως επισημαίνει και η Πρωτοβουλία Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, για τη δημιουργία του πάρκου, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης φαίνονται όταν οι μαθητές ενηλικιωθούν και θα βρεθούν στην άσφαλτο.