Νέα παράταση στην προθεσμία για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων που παράνομα άλλαξαν χρήση, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως τόνισε η νέα παράταση θα ισχύσει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν τακτοποιηθεί περισσότεροι από 600.000 ημιυπαίθριοι και τα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί είναι παραπάνω από τα προβλεπόμενα.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε για άλλη μία φορά την πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος για ρύθμιση για τα αυθαίρετα, τονίζοντας ότι «θα βάλουμε κόκκινη γραμμή στην αυθαιρεσία», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως ανέφερε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, με νομοσχέδιο το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την κατάργηση των πολεοδομιών με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που έχουν σήμερα, τη σύνταξη των μελετών και την εκτέλεση του οικοδομικού έργου με ευθύνη των μηχανικών, τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των αρχών αδειοδότησης σε υπηρεσίες δόμησης των Δήμων και των ελεγκτών δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ.

Επίσης, τη συντόμευση του χρόνου έγκρισης δόμησης, η οποία θα πραγματοποιείται από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου. Στην τελευταία θα υποβάλλεται μόνο το τοπογραφικό, το διάγραμμα κάλυψης και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων, τη δημιουργία ταυτότητας κτηρίου και έκδοσης πιστοποιητικού ελέγχου κατασκευών, ενώ δημιουργείται και νέο Σώμα Ελεγκτών Δόμησης που θα ελέγχει το οικοδομικό έργο.