Χωρίς τα αναδρομικά ποσά από τον Απρίλη που έχει ξεκινήσει το μέτρο για το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής Κρίσης ενεργοποιήθηκε η κάρτα σίτισης αφού το Υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι το κονδύλι φτάνει μόνο για χρήματα ενός μήνα στους δικαιούχους.

Σημειώνεται πως η κάρτα σύμφωνα με την νομοθεσία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη.

Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα – οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες – θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα.

Τα ποσά είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ όπως και για την σίτιση.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ.

Οι κάρτες χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 5.000 καταστήματα τροφίμων και αφορούν τους 146.360 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.

Συγκεκριμένη λίστα με τα καταστήματα αυτά δεν υπάρχει, αφορά όμως σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων της γειτονιά που διαθέτουν τον μηχανισμό ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.