Στην ανακοίνωση συστάσεων για τη μείωση της συσσώρευσης ρύπων στην Αθήνα λόγω μετεωρολογικών συνθηκών προχώρησε σήμερα Τρίτη το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν σήμερα, αύριο και πιθανώς μεθαύριο, σύμφωνα με πρόβλεψη της ΕΜΥ, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα ως προς το όζον (Ο3) στην περιφέρεια της πόλης, όπως συνέβη και χθες, ενώ οι υπόλοιποι ρύποι αναμένεται να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα η μέγιστη τιμή για το όζον που μετρήθηκε χθες από το σταθμό μέτρησης Θρακομακεδόνες ήταν 248 μg/m3, στις 16:00.

Για λόγους πρόληψης το υπουργείο συστήνει προς τους πολίτες να μειώσουν την χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να αποφύγουν την διακίνηση υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

Συστήνει επίσης ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου και να αποφεύγουν οι πολίτες την όσο κατά το δυνατόν λειτουργία μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.