Με την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο προσωρινά κρατούμενων για την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια, ολοκληρώθηκε το στάδιο της κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης που αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.

Πλέον απομένει να κριθεί η τύχη της προσφυγής του Μ. Λεμούσια κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, πριν η ογκώδης δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης όπου θα υποβληθεί πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και θα εκδοθεί βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Οι δύο προφυλακισθέντες εμφανίστηκαν το πρωί στο γραφείο του γ’ ειδικού ανακριτή, όπου επί δύο ώρες απαντούσαν στις ερωτήσεις του ανακριτή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, στην οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, τόσο ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Π. Σαξώνης όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας επέμειναν στις θέσεις που είχαν παρουσιάσει στις απολογίες τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο μεν Π. Σαξώνης καταλόγισε ευθύνες στον Μ. Λεμούσια, λέγοντας ότι είχε απ’ ευθείας συναλλαγές μαζί του, ενώ αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχαν περί το τέλος της δεκαετίας του ’90 στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα με θέμα την οικονομική ενίσχυση με ποσό 150 χιλιάδων ευρώ της δημοτικής παράταξης του πρών δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου.

Από την πλευρά του, ο Μ. Λεμούσιας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον πρώην ταμία, τον οποίο αποκάλεσε «κλέφτη, απατεώνα και δολοφόνο». «Υπέστην απίστευτη εξόντωση της τιμής και της υπόληψης μου», είπε.