Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα ακόμη σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης των εξοπλιστικών.Πρόκειται για ένα κομμάτι της «μίζας» που φέρεται να διακινήθηκε για τα ΤΟΡΜ 1 επι υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία συνολικά εκτιμάται πως άγγιξε τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Με πρόταση της η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου , ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες , κατά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι Ιωάννης Σμπώκος πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης στέλεχος επιχειρήσεων ,ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει, επίσης, να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του εμπόρου οπλικών συστημάτων Βλάσση Καμπούρογλου , ο οποίος φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στην υπόθεση, και βρέθηκε  νεκρός στην Τζακάρτα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μέρος της μίζας φαίνεται ότι πέρασε μέσα από την εταιρία Glavis συμφερόντων του Γ. Κάμαρη μετά από αίτημα του ίδιου του Ι. Σμπώκου. Στην εταιρία εκτιμάται ότι κατέληξαν 12 εκατομμύρια ευρώ από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, κατασκευάστρια των αντιπυραυλικών συστημάτων.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των φερόμενων ως πρωταγωνιστών στην υπόθεση έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο  Γ. Καμάρης ο οποίος θεωρείται επιστήθιος φίλος του Γ.Σμπώκου  έχει επιστρέψει 7,5 εκ. ευρώ  από τη μίζα που διακινήθηκε ενώ όλο το ποσό που φέρεται ότι κατέληξε σε εκείνον επέστρεψε και ο Πάνος Γερμανός, τονίζοντας πως δεν γνώριζε την άνομη προέλευση των χρημάτων