Την ανάγκη εντατικοποίησης της συνεργασίας των συλλόγων Ρομά και των διαμεσολαβητών Ρομά στις προσπάθειες των δημοσίων φορέων για την πρόληψη εστιών φωτιάς, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Συλλόγους Τσιγγάνων και την Ένωση Διαμεσολαβητών Ρομά.

Ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη διοργάνωσης δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης μελών Ρομά σε θέματα πυρασφάλειας-πυροπροστασίας. Οπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, έχουν ξεκινήσει συστηματικές ενέργειες για τη χαρτογράφηση της λειτουργίας πράσινων σημείων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σημειώνοντας ότι μόνο ο διάλογος, η διαβούλευση και οι σταθερές συνεργασίες μπορεί να αποδώσουν καρπούς.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Δυτικής Αττικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας καθώς και στην σημαντική βοήθεια των διαμεσολαβητών Ρομά.

Για εθελοντική συμμετοχή των διαμεσολαβητών, στις υπαρκτές δυσκολίες δραστηριοποίησης τους και στην επιτακτική ανάγκη συστηματικής ενημέρωσης για θέματα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Διαμεσολαβητών Ρομά, Κώστας Παϊτέρης.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Ρομά Νεοκτίστων, Γ. Σούτας και Φιλικής Εταιρείας Ζεφυρίου, Α. Τσακίρης αναφέρθηκαν στη συμμετοχή των Συλλόγων στις δράσεις για θέματα πρόληψης και αποφυγής επικίνδυνων συμβάντων.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση ενημερωτικής δράσης διαμεσολαβητών Ρομά και μελών Συλλόγων Ρομά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής.