Σε «λελογισμένες» διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο, θα προχωρήσει και σήμερα η ΔΕΗ λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Η εικόνα στο σύστημα ηλεκτροδότησης αναμένεται να είναι παρόμοια με χθες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης της ΓΕΝΟΠ. Εκτός λειτουργίας παραμένουν οι μονάδες που έχουν «σβήσει» από χθες και εάν η ζήτηση ρεύματος σήμερα είναι χαμηλότερη, λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών, τότε η ΓΕΝΟΠ θα θέσει εκτός μία ακόμη μονάδα.

Οι περικοπές στην ηλεκτροδότηση γίνονται με βάση πρόγραμμα που εκπονεί η ΔΕΗ και ενεργοποιείται ύστερα από εντολή του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εφόσον κρίνεται ότι η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά ενέργειας και κατά συνέπεια δημιουργείται κίνδυνος γενικής κατάρρευσης (μπλακ άουτ) του συστήματος. Οι διακοπές ρεύματος είναι κυλιόμενες, διάρκειας μιας ώρας περίπου ανά περιοχή.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των διακοπών ρεύματος από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ στο www.dei.gr και τον τηλεφωνικό αριθμό 210 9298100.

Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ τα επόμενα 24ωρα, μετά την επιστροφή του από το ECOFIN.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το βράδυ του Σαββάτου και υπήρξε άκαρπη, όπως και η συνάντηση της επόμενης ημέρας με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν ότι είναι πιθανό να γίνει νέα συνάντηση αύριο ή την Πέμπτη, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί ραντεβού.

Αίτημα της απεργίας είναι να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.