Στα μεγάλα πύρινα μέτωπα στις περιοχές του Καρέα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του υπόλοιπου μηχανισμού πυρόσβεσης με σκοπό την οριοθέτηση τους προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπο του Π.Σ. Νίκο Τσόγκα έχουν αποχωρήσει από όλα τα μέτωπα οι εναέριες δυνάμεις αλλά παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως είπε ο κ. Τσόγκας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζονται οι άνεμοι .

Υπενθυμίζεται ότι δύσκολη μέρα θα είναι και η αυριανή λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς γι αυτό και στην Αττική απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση και στα άλση ενώ σε επιφυλακή είναι και η αστυνομία.

Από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 9 το βράδυ εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 99 αστικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν και σε 45 περιπτώσεις για παροχή βοήθειας.

Παράλληλα, Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αιγίου οδηγήθηκε ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών που έκανε ο 45χρονος, προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή. Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Ακράτας – Αίγιου, οι οποίοι εντόπισαν τον 45χρονο στη περιοχή Χαλκιάνικα και τον συνέλαβαν.

Όσον αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας όμως ήδη κάψει περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στην περιοχή, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.