Εκκενώθηκε και το Γηροκομείο Νεάπολης και οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους. Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκκενωθεί και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία Μολάων και Σπάρτης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, προκειμένου να συνδράμει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται τώρα το ένα μέτωπο της φωτιά στη Νεάπολη Βοιών δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στην Νεάπολη και στα χωριά γύρω από την Κωμόπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό και κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε όλη την έκταση από όπου πέρασε η φωτιά οι πυροσβέστες, αλλά και πολίτες που συνδράμουν το έργο τους, επιχειρούν για πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και όλη την ευρύτερη περιοχή.