Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Τσόγκας, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των περιοχών Φαρακλό , Λάχι και Άγιος Νικόλαος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Μαλακάσα όπου εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες στην περιοχή του Καρέα για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πράγμα για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία από στελέχη της Πυροσβεστικής .

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας .

Σημειώνεται ότι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές ενώ ταυτόχρονα στην Αττική όπου καταβάλλονταν προοπάθειες στον Καρέα και την Μαλακάσα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε άλλες 66 αστικές πυρκαγιές και σε 40 παροχές βοήθειας. Εν τω μεταξύ αναμένεται η απάντηση στο αίτημα για υποστήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων .