Δύο χωριά εκκενώθηκαν στη Νεάπολη Λακωνίας εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Φαρακλό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, που μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια και στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ. «Τα μέτωπα είναι δεκάδες. Θα πρέπει να αποσταλούν ελικόπτερα. Έχει πολύ κάπνα και πολύ αέρα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι εμπρησμός» είπε ο κ. Τριχείλης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σουρλάς δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως έχουν καεί σπίτια στο Φαρακλό, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει καταστεί δυνατό να πλησιάσουν ώστε να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Όπως είπε, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και αυτή τη στιγμή είναι κοντά στο Λάχι. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στο Φαρακλό το Λάχι και την ευρύτερη περιοχή.

Η φωτιά μαίνεται στη περιοχή από τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και τα αίτια της παραμένουν άγνωστα. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων, τέσσερις υδροφόρες και δύο Καναντέρ σπεύδουν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

(Φωτογραφία αρχείου)