Απαγορεύεται με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζανετέα, η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, Ανατολικού Ταϋγέτου, Ζάρακα, στις αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, για την προστασία από το ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από σήμερα έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015, τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα από ώρα 21:00 μέχρι 06:00.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τις μέρες και ώρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 3,4 και 5, απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου από την Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι καθόλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα και καλούνται οι πολίτες να συνδράμουν το έργο και την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.