Η εικόνα του έλληνα συνταξιούχου να κλαίει και να κάθεται ανήμπορος με την ταυτότητα και το βιβλιάριο των καταθέσεών του μπροστά από υποκατάστημα τράπεζας «ταξίδεψε» σε όλο τον κόσμο μέσω των διεθνών ΜΜΕ, προκαλώντας συγκίνηση.

Ένας από αυτούς που ευαισθητοποιήθηκαν από την εικόνα του 77χρονου Γιώργου Χατζηφωτιάδη είναι ένας ομογενής από την Αυστραλία, ο οποίος σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα για να τον βοηθήσει.

«Βλέποντας τις φωτογραφίες, πραγματικά κάτι συνέβη… Συγκινήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε ο Τζέιμς Κουφός στη Daily Mail Australia, προσθέτοντας πως αρχικά δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Χατζηφωτιάδης ήταν ένας παλιός οικογενειακός φίλος. Ο ηλικιωμένος ήταν φίλος του πατέρα του επιχειρηματία, που έχει φύγει από τη ζωή.

«Είναι μια απίθανη και σπάνια ευκαιρία να βοηθήσεις πραγματικά κάποιον… μας έχουν πει ακριβώς πού ζει. Η μητέρα μου, η οποία ζει ακόμη στην Ελλάδα, συγκινήθηκε επίσης πολύ όταν είδε την ιστορία… με κινητοποίησε να κάνω κάτι.

koufos

Ζω σχετικά άνετα εδώ στο Σίδνεϊ – το να βλέπω κάποιον που έχει εργαστεί σκληρά σε όλη του τη ζωή και δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξη για να ταΐσει τη γυναίκα και την οικογένειά του, αυτό δεν είναι σωστό», ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι είχε τη διεύθυνση του συνταξιούχου, η κρίση κατέστησε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την επικοινωνία μαζί του, σύμφωνα με τον ίδιο. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κουφός απηύθυνε έκκληση μέσω facebook για να τον εντοπίσει. Μέσα σε λίγες ώρες το είχε καταφέρει.

Στη σελίδα του στο facebook έγραφε: «Παροτρύνω όλους του φίλους μου να με βοηθήσουν να εντοπίσω αυτόν τον άνδρα… επείγον παρακαλώ!».

ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Ο κ. Κουφός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μέρος της κληρονομιάς που του άφησε ο πατέρας του για να βοηθήσει τον κ. Χατζηφωτιάδη. Από την ανάρτησή του τη Δευτέρα, έχε ήδη λάβει περίπου 5.000 ευρώ από άλλους ανθρώπους που θέλουν επίσης να βοηθήσουν.