Συνελήφθησαν χθες στα Ιωάννινα, τρεις Υπαρχιφύλακες και μία ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάφορα αδικήματα.

Πρόκειται για τρεις Υπαρχιφύλακες, 46, 41 και 38 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Νομού Ιωαννίνων, καθώς και για 37χρονη ημεδαπή.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο Υπαρχιφύλακες (41 και 38 ετών), εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, αν και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας, το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, αφού διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο τρίτος Υπαρχιφύλακας, με συνεπιβάτη την 37χρονη, το άφησαν να αποχωρήσει, χωρίς να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του οχήματος και παράλληλα ενημέρωσαν άμεσα περιπολούντες αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε εκ νέου και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε, η 37χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου ο 46χρονος Υπαρχιφύλακας είχε κρύψει επιμελώς δύο σάκους που περιείχαν συνολικά είκοσι δύο (22) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων (24) κιλών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στην οικία του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

· νάιλον σακούλα με σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 42,7 γραμμαρίων,

· σπρέι πιπεριού,

· τρία κινητά τηλέφωνα και

· δυο κάρτες SIM.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενο μαχαίρι με δυο λάμες μήκους 9 εκατοστών η κάθε μία και συνολικού μήκους 30 εκατοστών.

Το υπηρεσιακό πιστόλι του 46χρονου κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.