«Δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπαίει από τις επιπτώσεις μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, Έλληνες ομογενείς στη Βόννη στέκονται στο πλευρό  των συμπατριωτών τους στην πατρίδα, αλλά είναι απρόθυμοι να διαλέξουν πλευρά», αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle και παρουσιάζει μέσα από μια σειρά από φωτογραφίες το δίλημμα «To Greek or not to Greek»…

«Μαθαίνω Ελληνικά»

grekdfm1

Χαρτοπετσέτα ελληνικού εστιατορίου στην Γερμανία με λίστα κοινών ελληνικών εκφράσεων μεταφρασμένες στα γερμανικά.

Χιλιάδες Έλληνες

grekdfm2

Η Γερμανία έχει πάνω από 320.000 Έλληνες ομογενείς σύμφωνα με το Μητρώο Αλλοδαπών (AZR). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Έλληνες είναι η πέμπτη μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών στη Γερμανία, μετά τους Τούρκους, του Πολωνούς, τους Ιταλούς και τους Ρουμάνους.

Αύξηση αυτοκτονιών

grekdfm4

Ο Πρωτοπρεσβύτερος της  Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόννη, Σωκράτης Νταλλής λέει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί από τότε που τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα λιτότητας.

Ελληνική κουζίνα

grekdfm5

Η ελληνική κουζίνα έχει μεγάλη πέραση στη Γερμανία, όπως αυτή η μικρή πιτσαρία.

Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν

grekdfm6

Η Elena Aliki Papyrou, ζει στην Βόννη εδώ και δέκα χρόνια. «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν επιλέξει διεφθαρμένες κυβερνήσεις στο παρελθόν και πρέπει να είναι πιο απαιτητικοί όταν πρόκειται για την επιλογή των ηγετών τους», λέει.

Φαγητό και πολιτική δεν μπερδεύονται

grekdfm7

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Βόννη δεν θέλησαν να μιλήσουν για την κρίση στη χώρα τους. Ο λόγος; Έχουν χάσει πελάτες όταν κατά το παρελθόν, είχαν μιλήσει σε δημοσιογράφους.