Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας, κάνοντας έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση, γιατί έχει δημιουργηθεί «χάος και πανικός στη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, από την επιβολή του μέτρου capital control και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «για μια ακόμα φορά, οι πολύπαθες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα μέτρο που τις απειλεί με οριστικό ‘’λουκέτο”, ακόμα κι αυτές που μέχρι σήμερα κατάφεραν με κάποιο τρόπο να επιβιώσουν».

Αναφέρει ότι, «κανείς μας δε θεωρεί τα μέτρα που προτάθηκαν από τους θεσμούς θετικά για την ελληνική οικονομία, αλλά ποια είναι η εναλλακτική; Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση και την μικρή έστω πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου της από το ευρώ».

Υπογραμμίζει ότι, «πρέπει η Φορολογική Διοίκηση, για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, να δώσει την δυνατότητα φορολογικής έκπτωσης των δαπανών / αγορών, οι οποίες εξοφλήθηκαν μετρητοίς, εφόσον η εξόφληση έγινε κατά την περίοδο από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου η οποία έχει κηρυχθεί ως τραπεζική αργία, χωρίς κάποια άλλη προϋπόθεση, για ποσά πάνω από 500 ευρώ».

Τέλος, τονίζει πως, «κάνουμε έκκληση σε όλους, Κυβέρνηση και εταίρους, να βρείτε μία λύση για να αποφευχθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, έστω και με τις ήδη υπάρχουσες απώλειες, η οριστική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να ακυρώσετε το δημοψήφισμα – αδιέξοδο και να προχωρήσετε σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, βάσει και της νέας πρότασης Γιούνκερ. Καλούμε, επίσης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βάλουν επιτέλους στην άκρη τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και να συνεργαστούν μεταξύ τους για τη σωτηρία της χώρας μας, πριν είναι πολύ αργά».