Νέο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος λίγο πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες.

Η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα στο συλλαλητήριο «για να ανατραπούν τα μέτρα λιτότητας», ενώ τονίζει ότι θα αποφασίσει νέες απεργιακές κινητοποίησης μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει. Να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από το προεκλογικό της πρόγραμμα και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία και τον προβληματισμό «καθώς η κυβέρνηση δεν προχωρά στην τήρηση και εφαρμογή των δικών της εξαγγελιών, των δικών της δεσμεύσεων απέναντι στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Κάλεσμα στους πολίτες να δηλώσουν «παρών» έχει απευθύνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», επισημαίνει μεταξύ άλλων.