Από 70-220 ευρώ θα κυμαίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης η καταβολή του οποίου ξεκινά από σήμερα. Το επίδομα αφορά 1.073 άτομα εκ των οποίων τα 500 στην Αθήνα, τα 153 στη Θεσσαλονίκη και τα 420 στην υπόλοιπη χώρα.

Επικαλούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις.

«Από τις 300.000 αιτήσεις, οι 140 χιλιάδες ζητάνε ρεύμα. Και το πιο τραγικό: Από τις τριακόσιες χιλιάδες αιτήσεις, οι 297.000 ζητούν σίτιση» είπε.  Η κ. Φωτίου έκανε λόγο για 17.700 ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη στέγασή τους, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αθηνών.

«Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και πάρα πολύ σοβαρό. Χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ξέρετε ότι επειδή θεωρείται αυτό το τμήμα των πολιτών αυτής της χώρας περιθωριακό εξ αντικειμένου -είναι οι άνθρωποι που είναι στο παγκάκι, που είναι στο πάρκο- πολλές φορές φεύγει έξω από τη σφαίρα της δικής μας κοινωνικής ενόρασης. Θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τους υπαλλήλους, ποιος θα απολυθεί, ποιος δεν θα απολυθεί, τι θα γίνει με τον εργαζόμενο, με τον μισθό και τη σύνταξη και ξεχνάμε χιλιάδες συμπολίτες, ανθρώπους οι οποίοι με μία κουβέρτα είναι ξαπλωμένοι σε ένα πεζοδρόμιο» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης που είχε καταθέσει πρόταση για τους άστεγους.