Το ενδεχόμενο συνεργασίας της «Σέχτας Επαναστατών» με ανθρώπους του
κοινού ποινικού δικαίου προβληματίζει την αστυνομία, καθώς τα όπλα
παραπέμπουν στην οργάνωση αλλά ταυτόχρονα πολλά αντιφατικά στοιχεία προκαλούν ερωτήματα σχετικά με τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Ο τρόπος δράσης είχε οδηγήσει από πολύ νωρίς στην εικασία πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα και η αντιτρομοκρατική είχε αποχωρήσει από πολύ νωρίς από το σημείο της δολοφονίας στην Ηλιούπολη. Το σχέδιο και η μεθοδολογία, όπως γράφει το protothema.gr, δείχνουν πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων και όχι μέλη ένοπλης οργάνωσης, κάτι που φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα τη σχέση μελών του αντάρτικου πολέμου με ποινικούς.

Την ίδια ώρα στην αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός, καθώς έως χθες υπήρχαν εκτιμήσεις πως η Σέχτα Επαναστατών έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Για 13 μήνες η οργάνωση δεν είχε προβεί σε καμία κίνηση και έκανε αιφνιδιαστικά την εμφάνισή της με τη δολοφονία ενός μάχιμου δημοσιογράφου με μέθοδο που θυμίζει μαφία.

«Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί η άκρη του νήματος», τονίζει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «εκτός από τη διαλεύκανση της υπόθεσης πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα ασφαλείας».