Για δεύτερη ημέρα παραμένει υπό κατάληψη το κτήριο του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια από άτομα με αναπηρία που διαμαρτύρονται για εγκύκλιο που αυστηροποιεί τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων, όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη και τεχνητά μέλη, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων.

Όπως υποστηρίζουν, με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά το παρελθόν με αναπηρικά αμαξίδια.

Τη Δευτέρα οι καταληψίες είχαν συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσιούρη, και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο οποίος τους ζήτησε να τερματίσουν την κατάληψη και εν συνεχεία να ανέβουν στο γραφείο για να συζητήσουν. Οι καταληψίες αρνήθηκαν, δηλώνοντας πως δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντηθούν πρώτα με τον υπουργό Υγείας.